alt_
НачалоКонтактиFTP за клиенти
alt_
alt_
alt_
alt_
alt_
alt_
alt_
alt_
alt_
В този раздел ще откриете отговори на въпроси, които си задавате отдавна или на които не искат да ви отговорят; полезна информация за технологията на печат, видовете материали които използваме и тяхното приложение; наша ценова листа, линкове и много друга информация която освен полезна може да ви бъде и забавна.
Ако все пак прецените, че предоставената информация е непълна и неточна ние ще приемем критики или ще отговорим на въпросите ви на al@printer.bg.

За винила
Винил - най-употребяваният и най-неточно назоваваният
в България материал. В целия останал свят се нарича банер (banner). Тук е приел наименованието на една от състваките си: Poly Vinil Chloride или PVC. Друга съставна част на винила е полиестерната тъкан - тя е основата върху която се полага PVC-то.
В зависимост от оплетката и размера на дупката на тъканта се определя и "размера" на винила: 9х9, 12х18, 9х12. Това всъщност са броя на дупките (квадратчета) в един квадратен инч - колкото по-голяма е стойността, толкова по-здрав е винила.
Друга определяща здравината мерна единиц е D-tex:
броя намотки на влакното в един линеен метър - варират от 450 до 2500, като пак може да имат различни стойности в дължината и ширината на материала.
Важно е теглото на материла. Може да варира от 150 до 1200 грама на квадратен метър. Колкото по-тежък е, толкова повече материал има вложен в него и съответно е по-здрав.
Основната разлика в структурата и качеството на винила идва от начина на полагане на PVC-то върху полиестерната тъкан.
Ламинираният винил се прозивежда като два слоя PVC филм се полагат чрез нагряване и натиск от двете страни на тъканта. Този процес се нарича ламиниране. В този случай, който е и по-евтин за производство, съществува риск от разлепване на слоевете, а оттам и нежелани ефекти при експлоатацията на винила. Освен това филмът, който се полага става по-твърд и нееластичен. При ниски темепратури се "чупи". Цената на този винил е определяща за употребата му.
Промазаният винил се произвежда като тъканта преминава през вани с "каша" - втечнено PVC с пластификатори, след което се изсушава. Процесът се изпълнява многократно, като е възможно полагане на последен - завършващ слой с цел по-добра адхезия на мастилото при печат. Произведен по този начин, винлът е мек и гъвкав и е подходящ за изработка на отговорни продукти - покривала за камиони, рекламни конструкции за дълготрайна употреба, използва се при минусови температури.
Така основно винилът се дели на ламиниран и промазан или евтин и качествен. В зависимост от предназначението на крайния продукт и търсената цена се определя кой материал ще се използва.
Друг подобен продукт е Винилната мрежа (Mesh). Произвежда се като промазания винил, като полиестерната тъкан, която се промазва е с много широки дупки. По този начин "кашата" не може да запълни плътно тъканта и остават дупки. Така се оформя и основаното приложение на меша - да пропукса въздух.
За фолиото
Самозалепващото PVC фолио (SAV - Self Adhesive Vinil)
е друг масово употребяван материал за печат.
В зависимост от начина на произодство също съществуват няколко вида фолио. Мономерното (каландрирано) фолио е екструдирано PVC, което преминава през система от валове, които го изтеглят до необходимата ширина и дебелина, след което се обрязва и се навива на ролки.
Мономерното фолио е евтино за производство, но трудно за апликиране върху криви повърхнини. Използва се за големи, равни площи, може да бъде и транслусентно - да пропуска светлина - за изработка на светещи конструкции.
По същия начин се изработва и полимерното фолио, като в материала, подготвен за екструдиране, се добавят пластификатори - полимери. Дори след каландриране фолиото остава меко и гъвкаво. С него могат да се облепват слабо извити поеърхности - автомобили например.
Лятото фолио (Cast) е продукт при койтo PVC с още повече пластификатори се излива във вани, където след постигане на необходима дебелина изсъхва (полимеризира). По този начин се образува филм с много малко напрежение - става гъвкав, разтеглив и мек. Подходящ е за апликиране върху силно извити повърхости. По време на полагане се нагрява с горещ въздух за постигане на още по-голяма разтегливост. След монтажа съшо се "фиксира" с нагряване за да запази формата си.
Всички описани технологии предоставят така нареченият филм - PVC материла с различна ширина и дебелина навит на ролка. Следва процес при който се нанася лепилният слой - също много важен за качеството на крайния продукт. Може да бъде постоянен - със силно лепило или пераменентен - за по-лесно отстраняване при краткосрочни кампании.
Самозалепващото фолио не се лепи само - необходимо е умение и сръчност за полгането му!
Ширкоформатен печат
Ширкоформатен печат се нарича възпроизвеждане на изобржения с ширина повече от 1.5m. Основно принтерите за широкоформатен печат се делят на два вида в зависимост от използваните мастила - воднобазирани или солвентни.
От няколко години на пазара се предлагат и UV-фиксиращи мастила. Воднобазираните мастила позволяват отпечатване на изображения с висока разделителна способност, но за съжаление с ниска устойчивост на външни условия. Използват се предимно за вътрешно оформление и декорация.
UV мастилата представляват полимери, които се фиксират (полимеризират) след лъчение с UV светлина, генерирана от лампи, а отскоро и от диоди. Предоставят много добро качество на печат и се използват предимно при печат на плоскости - така нарените flatbed принтери. Има и roll-to-roll принтери, които използван UV технология, но все още се работи по пластичността и устойчивостта на мастилата върху някои медии.
В нашата база сме заложили на другия вид широкоформатни принтери - солвентните.
Солвентните (киселинни) мастила са предназначени за печат на външна реклама върху най-разнообразни медии, и основаното което ги отличава е отличната устойчивост на външни условия - влага, вода и ултравиолетово лъчение. Предимството на солвентните мастила е, че с тях може да се печата на неспециализирани "евтини" медии без специално покритие или без да се налага ламиниране (предпазване с прозрачен филм) на изображението.
Всички широкоформатни принтери използват печатащи глави. Макар и много разнообразен, пазара на принтери разчита ня наколко основни производителя на глави: XAAR, Toshiba, Spectra, Seiko, Konika-Minolta, Epson.
От броя и вида на главите зависи качеството на отпечатъка. Всяка глава има различен брой отвори (дюзи) откъдето мастилото се изстрелва към медиата. Процесът е сложен и се управлява от дънна платка във всеки един принтер.
Друг важен момент при печата е мастилото което се използва. Както се досещате - колкото по-евтино е то, толкова по-нискокачествено може да бъде. Проблемите са свързани с бързо избледняване на всички или някои от цветовете или с често запушване на главите, което се отразява върху качеството на печат. Ние сме решили прблема като използваме само препоръчаните от производителя мастила. Така гарантираме устойчивост на цвета минимум две години без предпазване с UV защитен филм.

alt_ За винила
alt_ За фолиото
alt_ Широкоформатен печат
alt_ Полезно

Ценова листа alt_
alt_
alt_

Широкоформатен печат, солвентен печат, печат върху текстил, винил, фолио, винилна мрежа, изработка на знамена

Широкоформатен печат, солвентен печат, печат върху текстил, винил, фолио, винилна мрежа, изработка на знамена


printer.bg е най-големият доставчик на широкоформатен дигитален печат в Бургас и региона,
а със своята база и някои от технологиите си е с уникално присъствие на българския пазар.
Ние сме специализирано предприятие за печат на винил, мрежа, фолио, текстил и много други материали за нуждите на рекламанта индустрия.
При нас се изработват билборд, пана, калкани, транспаранти за външа реклама, печатаме фолио за брандиране на обекти или транспортни средства. Нашата цел е предоставяне на възможно най-голямо разнообразие от печатни продукти, изработени в срок, качествено и на адекватна цена.

Широкоформатен печат на винил и болбордове

Широкоформатен печат върху винил, винилна мрежа, фолио е обезпечен с модерни машини за качествен печат, добри резултати и голям капацитет. Фирмата обслужва рекламни агенции, и клиенти от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе и повечето големи градове в България. Фирма Браво печатни технологии обезпечава брандиране на обекти, висококачествен солвентен печат с висока резолюция за постигане на съвременна визия на рекламните материали на нашите клиенти. Печатни продукти в срок. Винилната мрежа е разпространена при строителството на нови обекти. Широкоформатния печат върху винилна мрежа печатаме с голям капацитет и висока резолюция.
Широкоформатен печат върху винил, фолио, винилна мрежа Висококачествен широкоформатен печат върху винилна мрежа Широкоформатен печат върху текстил Висококачествен широкоформатен печат върху фолио

Висококачественият печат на нашите изделия се постига с помощта на широкоформатни машини. Ширината на печат е 3200мм и 1340мм при максимална резолюция на печат от 1440dpi.

БИЛБОРДОВЕ И МЕГАБОРДОВЕ

Наред с качествения печат, ние Ви предлагаме възможността да изрежете точно по контур сложни изображения и то без да сваляме медията от печатната машина с помоща на функцията Print&Cut - Вие може да изработите стикери, мостри на серии етикети със сложна форма, фигури в естествен ръст, рекламни надписи за фланелки и витрини - възможностите са неограничени Материалът за отпечатване на бордове е винил. В зависимост от осветяването на конструкцията има два вида винил – за предно (Frontlit) и задно (Backlit) осветяване. При краткотрайни кампании бордове могат да се изработват и от PVC фолио или водоустойчива хартия.
Нестандартни конструкции, при които се съчетава атрактивността на локацията с големината на рекламната визия. Изработват се от винил за предно осветяване или винилна мрежа. Характеризират се с висока степен на въздействие.

ТРАНСПОРТНА РЕКЛАМА

Облепването на транспортни средства може да бъде цялостно или частично, а също така да се постигат различни въздействия в зависимост от използваните материали

ЗНАМЕНА И ТРАНСПАРАНТИ Практично и ефективно средство за реклама на открити пространства. Директен печат върху специален лек материал (flag). Светещите реклами се открояват с ярките си цветове и силно привличат вниманието. Подходящите медии тук са хартия.е най-бързият широкоформатен принтер в класа си с много високо качество на изображението. Поради изключителната издръжливост на мастилата не са необходими допълнителни обработки на отпечатъка, като ламиниране и лакиране. Технологията е изключително подходяща за интериорни решения, декорация на изложбени площи и всякакви визии, изискващи прецизен печат Видове медии Хартия; Синтетична хартия; Винил—Front lit; Винил—Вack lit; Вacklit филм; PVC фолио; Cast, Канаваца и др. Максимална ширина на медията 161 см Максимална ширина на печат до 160 см Резолюция на печат 720 x 720 dpi Цветност 6 цвята – Cyan, Magenta, Yellow, Black, Light cyan, Light magenta Скорост на печат